دفیبریلاتورهای زیر جلدی ومقایسه ان ها با دفیبریلاتور های وریدی

مطالعه نشان می دهد که دفیبریلاتورهای زیر جلدی در ایجاد شوک الکتریکی به اندازه خیلی زیادی موثر هستند

دفیبریلاتورهای زیر جلدی در مقایسه با شوک‌هایی که توسط دفیبریلاتورهای وریدی معمولی وارد می‌شوند، به همان اندازه مؤثر هستند

در این  کارآزمایی اثربخشی شوک ها اندازه گیری شده است نسبت اولین شوک‌هایی که می‌توانستند یک ریتم غیرعادی را به یک ریتم عادی تبدیل کنند. 849 بیمار در کارآزمایی وارد شدند: 426 در گروه ICD زیر جلدی و 423 در گروه وریدی

دانشیار پزشکی در بخش قلب و عروق گفت این یافته ها شواهدی را تقویت می کند که دفیبریلاتورهای زیر جلدی جایگزین معقولی برای دفیبریلاتورهای وریدی هستند که به همه بیماران سازگار نیستند.این کارآزمایی تأیید بیشتری را به همراه دارد که دفیبریلاتورهای زیر جلدی یک درمان مؤثر هستند
برخی از بیماران ممکن است به دلیل مسدود شدن وریدها نتوانند دستگاه وریدی دریافت کنند یا ممکن است از عوارض احتمالی مرتبط با حضور طولانی مدت سرنخ های دفیبریلاتور در وریدها اجتناب کنند. سخت‌افزاری که برای مدت طولانی، بیش از یک سال در رگ‌های خونی باقی می‌ماند، می‌تواند جای خود را زخمی کند و در صورت نیاز، برداشتن آنها دشوار است
در کارآزمایی فعلی، محققین مناسب بودن شوک‌ها و اثربخشی شوک اول را اندازه‌گیری کردند : نسبت اولین شوک‌هایی که می‌توانستند یک ریتم غیرعادی را به یک ریتم عادی تبدیل کنند. 849 بیمار در کارآزمایی وارد شدند: 426 در گروه ICD زیر جلدی و 423 در گروه وریدی.
در گروه ICD زیر جلدی، 86 بیمار در مجموع 256 قسمت با درمان مناسب داشتند، در مقابل 78 بیمار در گروه ICD وریدی با 348 قسمت. هیچ تفاوت آماری در تعداد بیماران با درمان مناسب بین دو گروه وجود نداشت، اگرچه بیماران در گروه ICD زیر جلدی در کل خطر شوک بالاتری داشتند.
علاوه بر این، بروز طوفان های الکتریکی در گروه ترانسوریدی بیشتر بود - آریتمی های بطنی متعدد در یک دوره زمانی کوتاه
چیکوس گفت: "دفیبریلاتورهای زیر جلدی به همان اندازه دفیبریلاتورهای ترانس وریدی موثر هستند. به نظر می رسد که آنها با خطر بیشتری برای شوک های مناسب و نامناسب همراه هستند، اما ازسخت افزار داخل عروقی طولانی مدت و عوارض احتمالی مرتبط با آن جلوگیری می کنند." تحقیقات بیشتری در زمینه ضربان‌سازی ضد تاکی کاردی و نقش آن در درمان تاکی کاردی بطنی مورد نیاز است. فناوری در حال توسعه ممکن است قابلیت ضربان‌گذاری ضد تاکی کاردی سیستم‌های دفیبریلاتور زیر جلدی را فراهم کند

دیفیبریلاتور زیر جلدی چیست و چگونه طرا حی شده است

به گونه ای طراحی شده است که محافظت مشابهی را در برابر مرگ ناگهانی قلبی ارائه می دهد که معمولا از دو جزتشکیل شده است .مولد پالسی که سیستم را کنترل می کند، فعالیت قلبی را ثبت می کند و در صورت لزوم، شوک الکتریکی ایجاد می کند.الکترودی که دستگاه را قادر می سازد تا ریتم قلب را اندازه گیری کند و در صورت لزوم شوک درمانی را انجام دهد
"Defi" یک دفیبریلاتور است  این دستگاه بر ریتم قلب نظارت می‌کند و در صورت تپش شدید قلب یا فیبریلاسیون بطنی، تکانه‌ها یا شوک‌های الکتریکی ایجاد می‌کند تا ریتم طبیعی قلب را بازیابی کند تا قلب بتواند دوباره خون را به اطراف بدن پمپاژ کند.

تعبیه اولین شوک دهنده کاشتنی زیر جلدی

بیش از نیمی از مرگهای ناشی از بیماری شریان کرونر به علت مرگ ناگهانی است که یکی از علتهای آن به هم خوردن فعالیت الکتریکی قلب میباشد. یکی از روشهای تشخیص سریع و ختم بی نظمی های قلبی استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی زیر جلدی  یا Subcutaneous Implantable Cardioverter Defibrillator (SICD) در بدن میباشد.

ICD یا شوک دهنده های کاشتنی، دستگاه هایی هستند که به منظور درمان سریع آریتمی یا نامنظمی‌های خطرناک وکشنده قلبی در گروهی از بیماران قلبی از جمله بیماران نارسایی قلبی، که مستعد ابتلا به این گونه آریتمیها می‌باشند، تعبیه می‌شوند.

این دستگاه ها سریعا آریتمی‌های خطرناک بطنی را تشخیص و در صورت عدم بهبودی خودبخود یا توسط اقدامات اولیه دستگاه، ظرف چند ثانیه جهت ایجاد شوک و به دنبال آن منظم نمودن ضربان، فعال می‌شود تا از ایجاد سنکوپ یا مرگ ناگهانی جلوگیری نماید.خوشبختانه حدوداً در ۹۰% موارد، دستگاه در کنترل آریتمی موفق بوده است.

گرچه ایجاد شوک برای بیمار دردناک و ناخوشایند است ولی با توجه به کشنده بودن این نوع آریتمیها، تعبیه دستگاه منطقی به نظر میرسد، به خصوص که در مطالعات انجام شده تا کنون هیچ داروی ضد آریتمی به اندازه ICD در جلوگیری از مرگ ناگهانی موثر نبوده است. این دستگاه شامل یک ژنراتور ، دوسیم حس کننده تعداد ضربان و دوسیم مخصوص شوک الکتریکی به قلب می باشد.

در افرادی که دچار مشکلات بسیار بد ریتم قلبی هستند ، یک دفیبریلاتور در زیر پوست قفسه سینه ، نزدیک استخوان گردن قرار داده شده و مستقیما از طریق یک سیم به قلب وصل می شود .زمانیکه ضربان قلب غیرطبیعی می شود، این دستگاه آن را تشخیص می دهد و سعی می کند ضربان را به حالت طبیعی برگرداند. همچنین زمانیکه ضربان قلب بسیار آهسته یا نامنظم یا بسیار سریع است، شوکهای الکتریکی را جهت متوقف کردن ریتم غیرطبیعی به قلب می دهد.
 
 تعبیه Subcutaneous implantable cardioverter defibrillator (SICD) دربخش آنژیوگرافی انجام می شود.

تعبیه SICD برای اولین بار در استان خوزستان و استان های جنوب غرب کشور ، در بیمارستان بزرگ نفت اهواز توسط دکتر مهرانا شریفی فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال الکتروفیزیولوژی انجام گرفت .

دکتر شریفی در خصوص تعبیه SICD گفت : این دفیبریلاتور ، تنها وسیله ی کاشتنی ست که در آن از مسیرهای داخل عروقی استفاده نمی شود و کاربرد آن برای بیمارانی ست که احتمال عفونت قلبی در آنها بالاست ، مثل بیماران با نارسایی کلیوی ، اندوکاردیت و یا بیمارانی که قبلا به دلیل استفاده از دفیبریلاتور ها دچار عفونت شده و مجبور به خارج کردن آن شده اند.

کالایی ثبت نشده است

جمع :0
قابل پرداخت :0
ثبت سفارش